Kävin eilen penkomassa kirpparilla ja sieltä tarttui matkaan Herkkujen pikkujättiläinen, josta löytyy toistatuhatta herkkuohjetta suolaisesta makeaan ja siltä väliltä. Paljon oli perinteisiä ohjeita ja varmasti löytyy moneen makuun kaikkea...sieltä sitten bongasin tämän kakun, joka osoittautui mielettömän hyväksi. Kuva ei tee kakulle oikeutta, levähtänyt pähkinäinen päällinen ja viimeiset palaset jäljellä ;/

1424526.jpg

Pähkinäinen suklaakakku

  • 200g margariinia
  • 150 tummaa suklaata
  • 2dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1tl vanilliinisokeria
  • 2½dl vehnäjauhoja
  • 2rkl perunajauhoja
  • 1tl leivinjauhetta

      kuorrutus:

  • 1dl kermaa
  • 1dl sokeria
  • 50g margariinia
  • 100 rouhittua pähkinää (mulla oli 70g pussi saksanpähkinää ja hyvin riitti)

Sulata margariini ja suklaa vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita varovasti vaahdon joukkoon ja siivilän läpi keskenään yhdistetyt kuivat ainekset ja viimeiseksi margariini-suklaaseos. Kaada taikina suuren voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 min. Kumoa hieman jäähtyneenä. Keitä kerma ja sokeri ja voi kattilassa kinuskimaiseksi. Lisää rouhittu pähkinä ja kaada kuuma seos kakun päälle.