Tekaisin eilen perinteisen lohilooran, kun sellaisen kilon köllikän olin kala-altaasta käynyt onkimassa :)

         Lohilaatikko

  • 1kg perunoita
  • 1 iso sipuli
  • tilliä
  • 2 prk kasvirasvasekoitetta/kermaa
  • suolaa
  • 1 noin kilon lohi
  • kalamaustetta

Kuori ja suikaloi perunat (tai pistä valmis kilon pussi peruna-sipulisekoitusta) ja sipuli uunivuokaan. Mausta tillillä ja suolalla ja kermalla. Mausta kala suolalla ja kalamausteella (kun olet ensin fileoinut sen ja ottanut siitä ruodot pois) Laita perunoiden päälle vuokaa nahkapuoli ylöspäin. Päälle folio. Uuni n. 200 astetta ja parisen tuntia paistelin. Loppuajasta folion voi ottaa pois (sen mukana lähtee kalan nahkakin)..tässä välissä voi tarkistaa maun ja lisätä suolaa, jos siltä tuntuu.

Niin oli hyvää, että kerettiin syödä ennenkuin muistin kuvaamista edes ajatella :)